E-Förslag

Byggande av ishall med konstfrusen rink i Råneå

Status
Utreds
Röstning avslutad
2020-08-11
Antal röster
256

Beskrivning
Råneå som i ett flertal olika sammanhang benämns som Luleå Kommuns Norra nod har sammantaget med omgivande byar har en aktiv idrottsrörelse med anläggningar för fotboll, innebandy, basket, brottning, längdskidåkning, utförsåkning, simning,
Idag finns några ?månskensrinken? bl a i Råneå, Jämtön, Vitå. Under den gångna mycket besvärliga vintern har vi i JAIK (Jämtöns AIK) bedrivit ishockeyträning för tjejer/damer och killar vid 3-4 tillfällen per vecka. Uppdelningen har varit killar i en yngre och äldre grupp Max 17 år för tjejer/damer har det varit en grupp för alla åldrar. Intresset har enligt våra mått mätt varit riktigt bra med totalt 25-30 aktiva där tjej/dam gruppen växte sig större o större.
I Jämtön, Råneå
och Vitå har rinkarna används flitigt för s k spontanhockey För att kunna bedriva en ishockey, skridsko verksamhet både organiserad och spontan för barn, ungdomar och övrig befolkning i den Norra kommundelen med kontinuitet på kvälls och icke att förglömma skoltid är behovet av en Ishall med konstfrusen bana helt avgörande. Sett ur ett folkhälsoperspektiv kommer Ishallen vara en betydande tillgång för alla.
Byggandet skulle vara fullt möjligt där nuvarande rink (bilder finns men tyvärr fel format för uppladdning här) i Råneå ligger, ytan finns och nedan beskrivna driftsfördelar kan nyttjas.
En starkt ekonomisk fördel är att spillvärmen från kylaggregatet mycket troligt skulle räcka till att värma upp hela skolan, simhallen och kanske ännu fler fastigheter/anläggningar.

Vid pennan !
Stefan Thomas
Hockeyälskare